Bulgursaláta fogyókúra


bulgursaláta fogyókúra fogyókúra 3 nap alatt

A bulgur régóta a közel-keleti étvágycsökkentő illóolaj meghatározó alapanyaga. A gabona külsőre nagyon hasonlít a rizsre, ám azzal ellentétben nem ragad össze, ráadásul gyorsabban elkészíthető: a bolti, konyhakész változatot elég forró vízzel leönteni, majd hagyni, hogy jól megszívja magát.

Évekkel ezelőtt, külföldi utam során ettem először bulgurt. Nem tudtam mi ez a nagyon finom étel, a helyiek pedig kézzel-lábbal sem tudták megértetni velem, hogy mit eszem. Akkor még nem volt ennyire ismert hazánkban és évekbe telt mire rátaláltam az üzletek polcain. Azóta rendszeresen készítem, imádom!

Mivel feldolgozása során a búzaszemek csak minimálisan sérülnek, a szemek jobban megőrzik vitamin- és ásványianyag-tartalmukat. Bulgur a diéta alatt Fogyókúrás felhasználását tekintve a bulgur kalóriaszegényebb a barna rizsnél és a quinoánál, teljes kiőrlésű gabona lévén megakadályozza a vércukorszint hatalmas kilengéseit, ezáltal hosszú időre eltelít. Kutatások szerint továbbá olyan jótékony növényi vegyületeket - elsősorban rostokat és fitonutrienseket - tartalmaz, melyek megkönnyítik a súlyfelesleg leadását.

bulgursaláta fogyókúra étrend nőknek

A bulgur a kiegyensúlyozott diéta részeként aktívan hozzájárulhat a súlyvesztéshez és az egészség fenntartásához. Ha viszont bulgursaláta fogyókúra diétázó gyomorproblémákkal küzd, mindenképp forduljon orvoshoz, nehogy a magas rosttartalom még bulgursaláta fogyókúra gondot okozzon. Egyébiránt a bulgur változatosan elkészíthető, az alábbi receptekből pedig kiderül, hogy nemcsak köretként ideális.

bulgursaláta fogyókúra hogyan fogyj le combról