Diéta dash, A DASH-diéta működése


DASH-diétával harcolhatunk a magas vérnyomás és a rák ellen Táfelspicc A nyugati étrend a depresszió és a magas vérnyomás melegágya.

¿Qué es la dieta DASH y por qué los médicos la llaman una de las mejores?

Ha fel akarjuk venni a harcot a különböző betegségekkel, meg kell változtatnunk a táplálkozási szokásainkat. Erre kínál megoldást a DASH-diéta.

ir diéta kezdőknek étrend heti

Az étrend korlátozza a magas telített zsír- és cukortartalmú ételek fogyasztását, helyettük rengeteg gyümölcsöt és zöldséget ajánl, illetve zsírmentes, vagy alacsony zsírtartalmú tejtermékeket. Már a nevében Dietary Approaches to Stop Hypertension is benne van, hogy a diéta a magas vérnyomás ellen küzd, ám csökkenti a koleszterinszintet, illetve segít megelőzni a rák, a szívbetegségek, a stroke és a cukorbetegség kialakulását.

ketomix tabletta gyógynövény kapszula étvágycsökkentő gönczi gábor

Azoknak is javasolják, akik nem szenvednek semmilyen betegségben, hiszen a DASH egyenlő az diéta dash táplálkozással. Forrás: shutterstock. Együnk több teljes értékű gabonát, mint a teljes kiőrlésű kenyér, a barna rizs, a zabpehely, hogy elegendő rostot vigyünk be.

lassú anyagcsere fogyás árpa diéta

A rostok csökkentik a koleszterinszintet. A vörös helyett válasszunk inkább sovány húsokat vagy halat, és a diófélékről se feledkezzünk meg, hiszen kitűnő magnéziumforrások. Az American Academy of Neurology legújabb tanulmánya szerint a DASH-diétával nemcsak a magas vérnyomás, diéta dash depresszió kockázata is csökken.

lisztérzékenység diétája bulgur 90 napos diéta

Laurel Cherian, a tanulmánya írója kijelentette, hogy a gyógyszeres kezelés helyett az életmódot és a táplálkozási szokásokat kellene megváltoztatni. A vizsgálatokkal azt akarták bebizonyítani, hogy az étrend átalakításával csökken a depresszió kockázata az idős embereknél: személyt vizsgáltak meg, akik átlagosan 81 évesek voltak, és a depresszió tüneteit, valamint az étkezési szokásokat figyelték meg.

fogyókúra 14 éveseknek étvágycsökkentő legjobb

A résztvevőket három csoportba osztották aszerint, hogy milyen szigorúan követik az étrendet. A diéta dash arra is rájöttek, hogy ha a nyugati étrendet követjük — telített zsírok, vörös húsok, feldolgozott élelmiszerek, kevés zöldség és gyümölcs —, nagyobb valószínűséggel alakul ki depresszió.

zöld smoothie fogyás adiponix diéta

Cherian szerint azonban még több vizsgálatra és eredményre van szükség ebben a témában.