Enni fogyni


Még több termék A Pennington-tanulmányban a kutatók hét túlsúlyos férfit és négy túlsúlyos nőt vizsgáltak.

enni fogyni

Az első négy napban úgy nézett ki az étkezésük, hogy reggel 8-kor, délután 2-kor és este 8-kor ettek, majd enni fogyni következő napokban áttértek a reggel 8, délelőtt 11 és délután 2 órás időintervallumokra.

Az ételek úgy lettek összeválogatva, hogy elegendő kalóriát és tápanyagot szolgáltassanak a testsúly fenntartásához.

enni fogyni

A résztvevőket napi hat alkalommal monitorozták, és teszteket töltettek ki velük a éhségérzetükkel, telítettségükkel, energiaszintjükkel kapcsolatosan.

Megállapították, hogy amikor korábbi időpontra hozták az utolsó étkezést, csökkent az éhségért felelős hormon szintje.

enni fogyni

Szerintük ez az időpont azért hatékony, mert csökkenti az étvágyat, növeli a teltségérzetet, elmaradnak a falásrohamok, így kevesebb kalória enni fogyni a szervezetbe, valamint sokkal hatékonyabb lesz a zsíranyagcsere is.

A kutatók szerint a reggeli legyen enni fogyni legtartalmasabb, ezt két könnyedebb fogás kövesse. Bár nehezen hisszük, hogy bárki délután 2-től másnap reggelig ne éhezzen meg, így ha ezt a kemény szigort valaki nem bírja, este még egy könnyed vacsorát bekaphat, mintsem hogy egész délután éhezzen.

A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy a cirkadián ritmussal összehangolt étkezéseket cukorbetegségben, IR-ben vagy különböző alapbetegségben szenvedők lehetőleg ne alkalmazzák.

enni fogyni