Fogyókúra burgonyával, Mi az ideális kalóriatartalom fogyáshoz?


fogyókúra burgonyával fogyni akarok

Bodon Judit dietetikus Te is úgy tudod, hogy fogyókúra idején nem lehet krumplit enni? Ez bizony egy tévhit, amiről dietetikus szakértőnk lerántja most a leplet.

fogyókúra burgonyával fast burn extreme tabletta

Sokak fejébe örökre beégett az a tévhit, hogy fogyókúra idején nem szabad krumplit enni. Bár biztos információm nincs róla, ez a téves fogyókúra burgonyával valószínűleg onnan eredhet, hogy évtizedekkel ezelőtt az átlagos háztartásban köretként krumpli, rizs vagy tészta szerepelt - és a fogyókúrás étrend változatossága, illetve a fogyókúra burgonyával zöldségek mennyiségének növelés érdekében, egyszerűbb volt tiltani a krumplit, mint elmagyarázni azokat a feltételeket, amik figyelembevételével simán belefér a burgonya is a fogyókúrás étrendbe.

fogyókúra burgonyával almased diéta

A másik ok pedig a tengerentúlról származhat, ahol a burgonya legnépszerűbb fogyasztási formája a bő zsírban sült krumpli ld. Ezek az ételek pedig tényleg csak nagyon alkalmi szinten szerepelhetnek a menüben fogyni vágyás idején. Hogy fér bele a krumpli a fogyókúrás menübe?

fogyókúra burgonyával ősember diéta

Nem attól fogsz meghízni, hogy 10 dkg krumpli ~90 kcal és ~20 g szénhidrátot tartalmaz, hanem attól, ha nem tartod be az alábbiakat: Az első fontos szabály fogyókúra burgonyával persze nem csak a krumplira érvényes : tarts mértéket! Egy fogyókúrás ebédnél dkg szerepelhet a krumpli a köret részeként.

fogyókúra burgonyával kockahas diéta étrend

Merthogy: Ne fogyaszd magában! A köretnek mindig csak egy részét alkossa a burgonyaköret, a másik része legyen lehetőleg alacsony keményítőtartalmú, magas rosttartalmú zöldség.

Szerepeljen az ételben fehérje is - hús, hal, sajt, tojás vagy tofu.

fogyókúra burgonyával forever fogyás

A zöldségek rosttartalma, a hús, hal stb.