Fogyókúra tejtermékekkel


Noha már korábban is születtek kutatások azzal kapcsolatban, hogy a tejtermékek miként befolyásolják a testsúlyt és a testösszetételt, az eredmények nem voltak konzisztensek, így a téma összefoglalást igényelt.

legjobb fogyókúra változó korban

Az iráni Élelmiszer-biztonsági Kutatóközpont és az Isfahani Orvosi Egyetem éppen ezért rendszerbe szedte és alaposan átvizsgálta a korábban közölt fogyókúra tejtermékekkel eredményeket. Publikációjuk és között létrejött hiteles vizsgálatok összefoglalása, mely kiterjed a tejtermékek súlyra, testzsírra, izomtömegre és derékbőségre gyakorolt hatására.

fogyás hasból és combból

Tejtermékek a fogyókúrához A különbség aközött, hogy valaki fogyasztott-e a fogyókúra során tejtermékeket, vagy sem, négy hét után 0,61 kiló volt, ám előfordult, hogy a kutatók 1,29 kilóval több fogyást mértek. A tejet fogyasztók ráadásul 0,72 kilóval több zsírt veszítettek, miközben átlagosan 0,58 kiló plusz izmot is felszedtek a kontrollcsoporthoz képest.

A derékbőség változása közt 2,19 centi volt a különbség.

arcról fogyás

Azok, akik még nagyobb mennyiségű tejet fogyasztottak, átlagosan 1,29 vagy akár 1,98 kilóval több fogyást mértek, 1,11 kilóval több zsírt adtak le és 0,72 kilónyi extra izmot épített a szervezetük, míg a derekuk 2,43 centiméterrel lett karcsúbb a tejmentes étrendet követőkénél. Az alcsoportok analízise kimutatta, hogy a tejtermékek megemelt bevitele magában nem eredményez fogyást, sőt, a további mutatókra fogyókúra tejtermékekkel ilyen mértékben pozitív hatással.

fogyokuras ebédrendelés

Ezzel szemben, ha a kalóriacsökkentett étrend tartalmaz tejtermékeket, az javítja a diéta eredményeit.