Fruktózmentes diéta


Immunerősítés ételérzékenység, ételallergia esetén Mikor kiderült, hogy a kislányomnak fruktóz malabszorpciója gyümölcscukor érzékenysége van, és a diéta fruktózmentes diéta szigorú szakaszában tiltólistára kerültek a cukrok, gyümölcsök, magas fruktóztartalmú zöldségek pl. Két hónappal később azonban a laktózintoleranciája tejcukor érzékenységemajd a tejfehérje allergiája miatt a fruktózban szegény étrend mellett szigorú tejmentes diétát kellett tartanunk, hogy a tünetek végre elmúljanak. Hogyan fog teljes értékűen étkezni? Hogyan kapja meg a szervezete a napi táplálkozás során a szükséges vitaminokat?

Categories: Egyéb Fruktóz érzékenység diétája Fruktóz érzékenység alatt két betegséget különböztetünk meg az egyik a fruktóz intolerancia, amely egy veleszületett anyagcsere betegség, míg a másik a fruktóz malabszorpció, azaz felszívódási zavar. A fruktóz, fruktózmentes diéta más néven gyümölcscukor, a gyümölcsökben, mézben található egyszerű cukor.

fruktózmentes diéta legjobb diéta

A fruktóz malabszorbció: a fruktóz felszívódása zavart szenved a vékonybélből, nem tud teljes mértékben felszívódni, így tovább kerül a vastagbélbe, ahol erjedésnek indul. Gázok, rövid szénláncú zsírsavak keletkeznek, amik görcsös hasi fájdalmat, puffadást, hasmenést okoznak.

fruktózmentes diéta egészséges fogyás hetente

Kísérő fruktózmentes diéta lehetnek még: száraz bőr, testtömeg vesztés, vérszegénység, depresszióra való hajlam, fáradtság, levertség, koncentrációs zavar, körömtöredezettség. A fruktóz intolerancia : Ritka, veleszületett anyagcsere zavar.

A szervezet nem termeli a fruktóz lebontásához szükséges enzimeket, így nem történik meg a fruktóz lebontása a májban. A diéta alapja a fruktóz és szacharóz kristálycukor, nádcukor kihagyása az étrendből.

fruktózmentes diéta hogyan fogyjak le hasrol

Édesítésre csak mesterséges édesítőszerek használhatók, stevia, eritrit, vagy ennek keveréke. A cukoralkoholok, pl. Szorbitot nagyon sokféleképpen használja az ipar, E néven is megtalálható az élelmiszer címkéken.

fruktózmentes diéta legjobb fogyókúrás tabletták

Fogyasztható tej és tejtermékek közül:natúr változatok: kefir, joghurt, tej, író, tejföl, sajt, túró húsok közül: minden fajta: csirke, pulyka, sertés, hal, marha húskészítmények közül a sonkafélék zsiradékok közül az állati eredetűek gabonafélék közül: fehér liszt és az abból készült termékek: zsemle, kifli ha nem tartalmaz adalékanyagokat rizs, száraztészta zöldségek közül: burgonya max.

Minden címkét, összetevőt nézzünk meg jó alaposan, mert a készítés során is tehettek bele olyat, amit nem lehet vagy csak keveset fruktózmentes diéta fogyasztani!

fruktózmentes diéta bázikus por fogyás