Hashajtó diéta, A sikeres fogyókúra hét lépése


  • 2 hét alatt 3 kg fogyás
  • Nagyon sokféle fogyást kiegészítő szer van használatban a világon.
  • Lehet fogyni a hashajtótól? Elmondjuk, ez miért nagyon rossz ötlet - Fogyókúra | Femina

A fogyókúra során mindenki a lehető legegyszerűbben, az életmódja legkisebb változtatásával szeretne látványos eredményeket elérni, pedig a jól összeállított, egészséges, hosszú távon hashajtó diéta étrendnél és a rendszeres mozgásnál nincs jobb megoldás. Túl sokan vannak mégis olyanok, akik ehelyett mindent szívesebben kipróbálnának, akár még a hashajtókat is.

Egy a Pediatrics hasábjain megjelent kutatás 13 ezer 23 és 25 év közötti nőt kérdezett meg arról, próbáltak-e már hashajtóval fogyni. Elmondjuk, miért nem jó ötlet. Lehet fogyni a hashajtótól?

Székrekedés, székletlazító diéta

A hashajtókat nem fogyókúra céljából fejlesztik, és nem is alkalmasak arra, hogy tartós és jelentős súlyvesztést érjél el velük. Noha sokan úgy gondolják, hogy a hashajtó diéta miatt kevesebb ideje van a kalóriáknak felszívódni, és nem hasznosít annyi táplálékot az emberi szervezet, ez nem így működik. Hashajtó diéta hashajtók indokolatlan szedése káros lehet az egészségre, egész pontosan a következőket lenne fontos észben tartani.

hashajtó diéta

Nem csak egyféle hashajtó létezik. Akadnak olyan készítmények, melyek a bél irritálásával stimulálják annak mozgását, mások az ozmózison keresztül lazítják fel a székletet, vagy csúszósabbá teszik a környezetet, vagy sűrítik a belek tartalmát, és persze létezik hashajtó diéta székrekedés ellen alkalmazott beöntés is.

Tweet Biztosan mindenki volt már annyira beteg, hogy több napos hányástól és hasmenéstől szenvedett. Ez az hashajtó diéta azon túl, hogy alaposan megviseli a szervezetünket, természetesen jelentősen képes befolyásolni a testsúlyt, ezáltal drasztikus fogyásnak indul részeként a szervezet. Éppen emiatt egyre több embernek jut eszébe, hogy hashajtót alkalmazva szabaduljon meg felesleges kilóitól, ami valóban egy hatásos megoldás lehet a fentiek függvényében, azonban olyan sok veszélyt rejt magában, hogy senkinek sem ajánlott kipróbálnia. Az alábbiakban bővebben kifejtjük, hogy miért! Le lehet fogyni hashajtóval?

A különböző hashajtófélék közös jellemzője azonban, hogy egyik sem fog valójában abban segíteni, hogy zsírt veszíts. Ha egy ilyen gyógyszer hatására azt látod, hogy a mérleg kevesebbet mutat, az a hasmenés miatt elveszített széklet és víz miatt van.

A hashajtók és a fogyókúra

Ez mindkettő a gyógyszer használatának abbahagyásával hamarosan visszatér majd. A hashajtókat nem hosszú távú használatra tervezik általában.

hashajtó diéta

A fogyókúrás kísérletek során leggyakrabban használt stimuláns hashajtók például képesek megviselni az emésztőrendszert. Ez nemcsak hasmenést, hanem erős hasfájást, görcsöket eredményezhet. A gyógyszerek rendszeres szedéséhez ráadásul hozzá is szokhat a szervezet, így lelassul a belek természetes mozgása, ami még gyakoribbá teszi a szorulást.

Hashajtóról, Savlekötőről, édesítő szerekről, Májtisztítás, Béltisztítás - Candida Diéta

A hosszútávon fennálló hasmenés árt a bélflórának, és egy sor gasztrointesztinális probléma kockázatát növeli. Akadnak olyan hashajtók, melyek tartós szedése mellett lezuhanhat a vérnyomás, vagy akár maradandó vesekárosodás jöhet létre.

Életveszélyes diéta: 4 ruhaméretet fogyott az esküvőre

A hasmenés emellett felborítja a szervezet elektrolit- és ásványianyag-egyensúlyát, kiszáradáshoz vezethet, ami szédülés, ájulás, homályos látás formájában jelentkezhet.

Mint minden gyógyszert, a hashajtókat is csak az orvos vagy gyógyszerész tanácsának megfelelően, rendeltetésszerűen szabad használni! A cikk az ajánló után folytatódik Szűrővizsgálat házilag Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen hashajtó diéta rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak.

hashajtó diéta

Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz. Promóció Gyógynövények plusz kilók ellen Ahelyett, hogy olyan gyógyszerrel próbálnál fogyni, ami erre egyáltalán nem való, és alkalmatlan, támogass inkább egy jól összeállított étrendet hatékony gyógynövényekkel, melyek megkönnyítik a zsírégetést.

  • Xl fogyókúrás tabletta ára
  • Szendei, K.
  • A hashajtók és a fogyókúra |