Hay diéta


A Hay-diéta sikere - hasonlóan a jól ismert 90 napos diétához - az élelmiszerek megfelelő csoportosításán alapszik.

spektrum home hogyan fogyjunk okosan

Az étrend megalkotója, az amerikai orvos, dr. Howard Hay szerint speciális táplálék-kombinációkkal könnyen megszabadulhatsz a pluszkilóktól - akkor is, ha tíz kiló plusz van rajtad - valamint búcsút inthetsz a hay diéta is.

hatékony fogyás 50 felett

Így működik a Hay-diéta Az első és legfontosabb szabály, hogy ne fogyassz együtt fehérjedús táplálékokat szénhidráttal. Hay ugyanis felismerte, hogy más-más enzimek vesznek részt ezen két élelmiszercsoport megemésztésében. Amennyiben tehát fehérjedús húst eszel szénhidrátban gazdag rizzsel hay diéta tésztával, a két enzimcsoport hatása kioltja egymást, így az emésztési idő jelentősen megnövekszik.

fogyókúra 70 évesen

Ennek következtében sok értékes alkotóelem nem szívódik fel tökéletesen, az emésztetlen ételrészecskék pedig túlsúly kialakulásához vezethetnek. A helyes csoportosítás Külön csoportba tartoznak tehát a fehérjék és a szénhidrátok, de ezen kívül a zöldségfélék és a gyümölcsök is más-más csoportba sorolandók.

etrend facebook

A fehérjét és a szénhidrátokat részleges böjt diéta nem fogyaszthatod együtt, azonban a zöldségeket bármivel csoportosíthatod.

A gyümölcsöket viszont érdemes önmagukban, a többi csoporttól külön fogyasztanod.

legjobb és leggyorsabb fogyókúra

A gyorsabb emésztés és a fogyás azonban nem pusztán a csoportosításon múlik, érdemes arra is odafigyelned, hogy a diéta alatt fogyasztott élelmiszerek túlnyomó többsége lúgosító hatású legyen. Fogyassz tehát minél több zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, valamint csírákat. A savképző ételek mennyiségét csökkentsd az étrendedben: egyél kevesebb húst, tejterméket, a finomlisztet, a cukrot, az állati zsiradékokat pedig teljesen iktasd ki.

iké étrend