Köszveny étrendje. A diéta szerepe a köszvény kezelésében és megelőzésében


mit ne együnk ha fogyni akarunk

Mik a diéta alapját képező élelmiszerek, konyhatechnológiai eljárások? A köszveny étrendje alapját képező élelmiszerek a sovány tej- és tejtermékek — kefir, joghurt, túró, sovány sajt tojás burgonya, rizs és a gabonafélék zöldségek és főzelékfélék kivéve paraj, karfiol, zöldborsó, bab, lencse, sárgaborsó gyümölcsök Alkalmazható konyhatechnológiai eljárások A magas purintartalmú nyersanyagok purintartalmát csökkentheti előfőzéssel.

7 és 17 fogyókúrás italpor összetétel

Az első főzőlevet le kell önteni, az nem használható fel az ételkészítéshez. Jól beiktathatók az ételsorba a rakott ételek, a húspástétomok, a húspudingok, ezeknek viszonylag alacsony a hústartalma. Figyeljünk arra, hogy az ételekhez minél kevesebb zsiradékot használjunk.

A húsokból a zsírszegény, sovány húsokat és húskészítményeket kell a diétában a köszvényes beteg részére adni. Kerülni kell a bő zsiradékban sütést, mivel a keletkező pörzsanyagok purintesteket tartalmaznak. Az ételkészítési eljárások közül a főzés, párolás, fóliában- cserépedényben, sütőzacskóban sütés, habarással sűrítés ajánlható.

hashajtó diéta

Mennyi a különböző élelmiszerek purintartalma? Élelmiszercsoportok purintartalma.

16/8 diéta mintaétrend