Lisztérzékeny diéta

Gluténmentes élelmiszerek, a kórokként számon tartott glutén kiiktatása az étrendből. A búza, zab, árpa, rozs ill.

Lisztérzékeny diéta nem fogyasztható gabonák helyettesítése más növényi alapanyagokkal: kukorica, rizs, sárgaborsó és szójaliszt ill. Lisztérzékeny diéta az az élelmiszer, amelynek előállítása, raktározása és árusítása során biztosították, hogy a búzát, zabot, árpát, rozst, vagy ezekből származó bármely élelmiszer alapanyagot pl.
A diétát szigorúan egész életen át be kell tartani, mert ellenkező esetben a tünetek ismét jelentkeznek.

A helyesen betartott diéta nem okozza egyetlen tápanyag hiányát sem. Felhívjuk a szülők és a felnőtt lisztérzékeny betegek figyelmét, hogy mindig figyelmesen olvassák el a vásárolt fogyási titkok, illetve felhasznált alapanyagok összetételét.

Évente kerül megújításra, csak az aktuális évi használható biztonsággal. Speciális élelmiszerek szerepe a lisztérzékenyek étrendjében A speciális, gyógyászati célra szánt lisztérzékeny diéta olyan készítmények, amelyek speciális összetételük révén biztosítják az egyes betegségek, kórképek által előidézett táplálási igényeket.

Fogyasztásukat orvos, dietetikus rendeli a táplálásterápia keretein belül. Az Ön diétáját segítő speciális élelmiszerekről érdeklődjön orvosánál, dietetikusánál.
Kérdéseivel fordulhat a Nutricia Diétás Tanácsadáshoz is.
