Nyári diéta


Talán többen szemöldökráncolással reagálnak a nyári levesdiéta ötletére, pedig rengeteg lehetőséget rejt magában! A nyári diéta — hacsak nem rántással, tömény zsírral vagy tejszínes habarással készülnek — igen kalóriaszegény, ám mégis laktató ételek. Egy tányér forró leves talán télen jobban esik, de egy könnyű zöldségleves egy nyári estén is kiváló vacsora lehet.

És ne feledkezzünk meg a gyümölcsökről!

nyári diéta

A gyümölcsöket nem csak önmagukban fogyaszthatjuk, készíthetünk belőlük kiadós, laktató, hűsítő hideg gyümölcsleveseket is. Nagy nyári diétánk alapja tehát a sok leves és a sok saláta. Úgy fogyhatunk, hogy finomakat eszünk, rengeteg rostot és vitamint viszünk a szervezetünkbe. Ez az étrend a rengeteg zöldségnek és a lédús gyümölcsöknek köszönhetően, nagyon jó hatással van az anyagcserére. A lényeg, hogy az ebéd és a vacsora vagy leves legyen, vagy saláta. A saláta ez esetben nyári diéta saláta.

Friss, nyers zöldségek sovány hússal, sajttal, tojással. Kihasználva, hogy nyári diéta nyári diéta lehet szerezni a friss, ropogós salátához valókatmost nem sütünk, grillezünk, párolunk vagy főzünk, inkább nyersen ropogtatjuk. A nyers saláták előnye, hogy tejeskávé diéta alatt vesznek el a vitaminok és a tápanyagok, hanem szinte maradéktalanul a szervezet hasznára válnak.

Másrészt jól laktatnak, rost- és folyadéktartalmuknak köszönhetően kitöltik a gyomrot. Harmadrészt, mivel sokat kell őket rágni, lassabb evést tesznek lehetővé, több időt adva a szervezetnek a feldolgozásra.

Ráadásul az alapos rágás során nem kerül felesleges levegő a gyomorba, amely a puffadás egyik kiváltó oka is lehet. A diéta lényege, hogy az ebéd és a vacsora vagy leves legyen, vagy saláta Fotó: Shutterstock A sok nyers zöldség mellé minden esetben fogyasszunk valamilyen jó minőségű fehérjét.

Ez lehet grillezett, sütőzacskóban sült, tepsiben sütött, párolt hús vagy éppen hal.

nyári diéta

A hús elkészítésének a módja nagyon fontos, kerülendő ugyanis a panírban és bő olajban elkészített húsféle. A panír felesleges kalóriaforrás, a hús rettenetesen megszívja magát olajjal, ami káros lehet a szívre és az érrendszerre is, nem csak a vonalakra.

Húst és salátát házon kívül is sok helyen fogyaszthatunk. Igyekezzünk megbízható helyen ételt rendelni vagy vásárolni.

Egy hét alatt 2 kiló mínusz a laktató, béltisztító nyári diétával - Fogyókúra | Femina

Kerüljük a dobozos salátákat, mert ezeket sokszor cukorral tartósítják, és több bennük a kalória, kávé diéta egy szendvicsben. Ügyeljünk a húsok elkészítési módjára, ha szükséges, kérdezzünk rá az étteremben. Diétában a legjobb a csirke- vagy a pulykamell, de bátran fogyasztható sovány sertés- vagy marhahús is. A libát, kacsát azonban érdemes kerülni, mert ezek nehéz, zsíros húsfélék. Halakból fogyasszunk bátran, különösen a tengeri halfélékből válasszunk lelkesen, hiszen ezek gazdagok ómega-3 zsírsavban, amely nagyon fontos az egészséges életmód szempontjából.

A kúra során csak reggelire fogyasztható kenyér vagy pékáru, ez is lehetőség szerint teljes kiőrlésű legyen. Reggel fogyasztható egy szelet teljes kiőrlésű kenyér sovány sajtkrémmel, sovány sajttal, sovány felvágottféleséggel. A lényeg, hogy ehhez is fogyasszunk legalább kétféle zöldséget. Ez lehet salátalevél, paprika, paradicsom, retek, kígyóuborka, hagymaféle. Ha szívesebben fogyasztunk reggel zabpelyhet, az is megengedett, de akkor igyunk meg hozzá egy nyári diéta zöldség- vagy gyümölcslevet, vagy keverjünk hozzá friss gyümölcsöt.

Nassolnivalók A délelőtti és délutáni nassoláshoz is remek lehetőséget nyújtanak a friss, lédús gyümölcsök. Ezenkívül fogyasztható sovány joghurt vagy esetleg valamilyen magféleség. Előfordulhat, hogy valakinek a sok nyers zöldség és gyümölcs megviseli a gyomrát Fotó: Shutterstock Tippek, praktikák hússütéshez Elkészítési módok Sütőzacskó: igazi jó barát. Egyszerűen csak bele kell tenni a befűszerezett húst, és alaposan lezárni. Néhány helyen szurkáljuk meg a zacskót, majd tegyük egy tepsibe, és fokon süssük készre a húst.

Amikor már láthatóan és érezhetően puha, vágjuk szét a zacskót, és így, szabadon süssük addig, míg pirult nem lesz a külseje. Ez a lépés el is hagyható, de ízletesebb a hús, ha van egy kis kérge. Így hozzáadott zsiradék nélkül készíthetünk ízletes hússzeleteket. Tepsiben sütés: béleljük ki a tepsit kis sütőpapírral.

Erre helyezzük a befűszerezett hússzeleteket. Fújjuk be nyári diéta olívaolajspray-vel.

Majd öntsünk alá vizet vagy vörösbort, fedjük le alufóliával és így, a saját gőzében süssük puhára a húst. Amikor puha, vegyük nyári diéta a fóliát és így süssük készre.

Batyus-fóliás: akár halat is készíthetünk ezzel a módszerrel. A kiválasztott hússzeletet fűszerezzük be, majd spricceljük meg nyári diéta kevés olívaolajjal. Csomagoljuk alufóliába úgy, hogy teljesen légmentes legyen. Forrósítsunk fel egy serpenyőt. Amikor már teljesen forró, dobjuk a batyut a forró serpenyőre és várjuk meg, míg a batyu kipúposodik. Ekkor fordítsuk meg és süssük nyári diéta a nyári diéta oldalát is.

Ezek is érdekelhetnek

Még egyszer egy-egy percre átforgathatjuk a csomagot. Ezzel a módszerrel csak csirkehúst vagy halat készítsünk, mert a többi hús nem biztos, hogy rendesen átsül.

Serpenyőben: a titok a serpenyő teljes felforrósítása. Forrósítsunk fel egy nyári diéta olívaolajat egy arra alkalmas serpenyőben.

nyári diéta

A húst nyári diéta diéta akkor dobjuk rá — minél vékonyabb szeletekre vágva, befűszerezve —, amikor már tökéletesen, sistergősen forró. Hirtelen süssük át a hús mindkét oldalát. A lényeg, hogy minél kevesebb ideig álljon a hús az olajban. Így hirtelen átsül, mégsem szívja meg magát felesleges zsiradékkal. Mintaétrend 2 hétre 1. Mellé paprika, paradicsom vagy kígyóuborka, 2 dl citromos tea Tízórai: 1 fürt szőlő vagy 2 szem barack vagy nektarin Ebéd: zöldségleves mindenféle zöldségből, petrezselyemmel megszórva, levesbetét nélkül ebből tetszőleges mennyiség fogyasztható Uzsonna: 1 pohár natúr vagy zsírszegény joghurt, mellé elrágcsálható zellerszár, sárgarépa vagy karalábé Vacsora: 1 szelet sertéskaraj csípősre nyári diéta, sütőzacskóban sütve, mellé nagy adag zöld salátából, kígyóuborkából, retekből és paradicsomból készült saláta, olívaolajos öntettel 2.

A meggyet a citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel, egy evőkanálnyi mézzel és annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk. Amikor ez készen van, kimerünk egy merőkanálnyit a léből, elkeverjük a keményítővel és a joghurttal, majd ezzel behabarjuk a levest. Aki úgy jobban szereti, pürésítheti botmixer segítségével 3.

nyári diéta

Ha a spárga megfőtt, ízlés szerint fűszerezzük a levest. Ekkor takarékra vesszük, és besűrítjük a natúr joghurt segítségével. Egy botmixerrel krémesre pürésítjük. A mozzarellát nagyobb darabokra vágjuk.

A salátát elkeverjük a sajttal, sonkával, majd fűszerezzük.

nyári diéta

A friss fűszernövényeket csak dobáljuk rá és keverjük össze a salátával. Egy evőkanál olívaolajat keverjünk el egy teáskanálnyi balzsamecettel, és nyári diéta alkalmazzuk öntetként. A paprikát és az uborkát szintén felkocázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát apróra vágjuk. A zöldségeket 2 evőkanál olívaolajjal és a zöldségekkel egy botmixer vagy turmix segítségével egyszerűen összepürésítjük.

A 4 leghatásosabb nyári villámdiéta - Fogyókúra | Femina

Ha túl sűrű, öntsünk hozzá vizet, valamint az ecetet. A tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott zeller- illetve petrezselyemzölddel. Reggeli: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér salátalevéllel, tonhalkrémmel, paprikával, kígyóuborkával, 2 dl frissen facsart nyári diéta Tízórai: 2 darab alma Ebéd: madársaláta sovány sajttal, sonkával Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sovány sonka, 1 csomag madárbegysaláta, 10 dkg mozzarella, koktélparadicsom vagy datolyaparadicsom, az öntethez citromlé, kakukkfű és olívaolaj.

Elkészítés: A koktélparadicsomokat félbevágjuk és összekeverjük a salátával. A tetejére szórjuk a serpenyőben megpirított sonkát, majd ráhelyezzük a feldarabolt sajtot is. Az öntettel meglocsolva fogyasztjuk.

Uzsonna: 1 szelet extrudált kenyér sovány sonkával és sajttal, retekkel vagy paprikával Vacsora: könnyű zöldbableves 7.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk, majd mentalevelekkel díszítve tálaljuk. Reggeli: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, sovány vajkrém, 1 szelet sovány felvágott, retek, kígyóuborka, paprika Tízórai: 1 darab bármilyen citrusféle Ebéd: tárkonyos csirkeraguleves joghurttal habarva Uzsonna: 3 dl kaukázusi kefir Vacsora: nyári diéta csirkemell gyümölcssalátával 9.

A 4 hetes komplett diétás étrend fogyáshoz:

Ha kihűlt, keverjük össze a jégsalátával, az apróra vágott csilipaprikával és a feldarabolt paradicsommal. Parmezánnal megszórva fogyasszuk. Uzsonna: natúr joghurt friss gyümölccsel Vacsora: könnyű zöldségleves.