Sómentes diéta, A sótartalmú étrend hatásmechanizmusa


sómentes diéta level diéta mindmegette

A konyhasószegény étrend napi 2 g konyhasót tartalmaz. Csakhogy a megszokott ételeink sózás nélküli elkészítését ízérzetünk nehezen viseli el, előbb-utóbb rabjai leszünk a korábbi szokásainknak. A sószegény ételek élvezeti értékének biztosítása A diétából hagyjuk ki a sóval készült vagy az erősebb sózást sómentes diéta ételeket.

A diéta gerincét a konyhasóban szegény főzelék- és salátafélék, valamint a gyümölcsök képezik. A beteg étrendjét olyan konyhatechnikai eljárásokkal készítsük pirítva, fűszeresen, párolvahogy az a konyhasó csökkentése ellenére is ízletes legyen.

sómentes diéta fogyni akarok hasról

A húsok elkészítésénél előnyös a pirítás, a zöldségfélékkel történő tűzdelés vagy párolás. A főzelékek elkészítésénél is előnyösen alkalmazható a zsíron történő pirítás.

sómentes diéta nyárra lefogyni

A hiányzó konyhasót fűszerek köménymag, kapor és más ízesítőszerek felhasználásával pótolhatjuk. Jól fedi a sómentes ízt a zsíron történő pirítás sómentes diéta. Kellemes íze van az átpirított sárgarépának, vegyes zöldségfélének, gombáknak.

sómentes diéta fast burn extreme gyakori kérdések

Ízesíthetünk párolással is, ha különböző fűszeres növényekkel együtt pároljuk az ételeket. A karalábé, a zöldborsó, a sárgarépa, a burgonya, a zeller petrezselyemmel együtt párolva igen ízletes, a burgonyát jól ízesíti párolásnál a köménymag.

A sikeres diéta titka - 2015.02.18. - prucsokjatek.hu

Az orvosi utasítás alapján a 2 g konyhasót felületi sózásra is adhatjuk a betegnek, ebben az esetben jobban érvényesül az engedélyezett konyhasó ízesítő hatása. Forrás: Betegségek diétái.

sómentes diéta divattervező fogyása