Sörhas fogyás. A sörhas kialakulásának oka


dm fogyókúrás italpor ára leghatékonyabb étvágycsökkentő

A hasi elhízás nem kímél sörhas fogyás nőket, sem férfiakat, de van különbség has és has között. Amikor a hasfal kemény és püffedt, olyankor beszélünk sörhasról.

hogyan fogyjak le 1 hét alatt zöld kávé kapszula hatása

Ennek a jelenségnek azonban semmi köze a sörhöz, viszont kifejezetten veszélyes. A sörhas önmagában nem a sörivástól alakul ki, sőt nem is csak zsírszövetből áll, ennél lényegesen összetettebb folyamatok állnak a hátterében, melyeknek elsősorban az életkorhoz van köze.

gluténmentes diéta mintaétrend fogyókúra hatása a szervezetre

Mitől alakul ki a sörhas? Ha ezt nem kompenzálja több mozgással vagy alacsonyabb kalóriabevitellel, a kalóriatöbblet bizony lerakódik valahol. Hogy hol, az zöld kávé és fogyás a hormonoktól függ, melyek szintje viszont ugyanakkor kezd változni a nőknél és a férfiaknál is.

10kg fogyas hogyan kell fogyni gyorsan

A hason hordozott többletsúly mindig veszélyes, ugyanis ennek egy része általában a szervek körül, úgynevezett zsigeri zsír formájában raktározódik.

És különösen igaz ez akkor, amikor a has feszesnek, püffedtnek látszik - a bőr alatt raktározott sörhas fogyás ugyanis össze lehet csippenteni, míg a zsigeri mélyebb rétegekben pihen, tehát, ha a has sörhas fogyás, és túlsúly is fennáll, akkor biztosan raktározódik némi súlytöbblet a szervek körül.

fehérjedús étrend lombik combról fogyás

A zsigeri zsírral az a legnagyobb baj, hogy aktív, hormonokat választ ki, és megnöveli a koleszterinszintet, és fehérjéket bocsát ki, amelyek növelik a gyulladásos értékeket a testben. Az inzulinrezisztenciát is növeli, ez azt jelenti, hogy a nagyobb derékméret - pláne, ha az nagyobb, mint a csípőméret - jelentősen növeli a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kialakulásának kockázatát.

Azonban nem csak a zsírszövet okolható a sörhasért, a dologban közrejátszik a belek tágulása is, amelyek harmincéves kor felett kezdenek lazává válni, így az ételek, az emésztés közben keletkező gázok vagy éppen a szénsavas italok könnyen kinyújtják őket, akárcsak a hasfalat, amely szintén tágulékony, ha nincsen megfelelő izomzat, amely a helyén tartsa.

Az alkohol is puffasztó hatású, ezért van némi ráció abban, hogy sürhasnak hívják, igaz, az sörhas fogyás érdekes, hogy az ember sört vagy bort iszik-e éppen.