Vízfogyasztás fogyás


A víz szerepet játszik a legtöbb testben zajló folyamatban az agyműködéstől a légzésig.

Ha fogyni akarsz, igyál vizet!

Amikor vizet iszol, feltöltöd a tested víztartályait, melyekből átlagosan napi 2,5 liter ürül ki, így tartva egyenletes szinten a hőmérsékletedet, illetve hidratálva a szöveteidet. Mindenki tudja, hogy a megfelelő vízfogyasztás nélkül nincs fogyás.

HOGYAN FOGYTAM LE 40 KG-T

De pontosan mennyire van szükség? Mennyi az ideális vízfogyasztás?

menta étvágycsökkentő

A víz akkor segít a legtöbbet a fogyásban, ha ideális mennyiséget fogyasztasz belőle, vízfogyasztás fogyás, hogy mennyi az ideális, abban a tekintetben megoszlanak a vélemények. A legtöbb szakértő legalább napi nyolc pohár, vagyis két liter víz elfogyasztását javasolja. Mostanra az is bebizonyosodott, hogy napi négy liternél több vizet csak indokolt esetben szabad inni, különben felborul a szervezet elektrolit-háztartása, és a szívnek sem tesz jót.

Az ideális vízfogyasztást olyan tényezők befolyásolják, mint a nemed, vízfogyasztás fogyás korod, az aktivitási szinted, illetve egyéb külső hatások, mint a környező hőmérséklet.

90 napos diéta applikáció

Nyáron vagy intenzív fizikai tevékenység hatására például sokkal több folyadékot veszítünk, és egészséges fogyás mértéke többet is kell pótolni.

A magasságodtól és a súlytól is függ A megfelelő folyadékbevitel kiemelten fontos a serdülőkorban, ugyanis közvetve hozzájárul a növekedést segítő ásványi anyagok és vitaminok felszívódásához.

Így idd a vizet, ha fogyni szeretnél. 2 hét alatt 4-8 kiló felesleg is lemehet rólad

A víz és a magasság kapcsolata viszont még ennél is sokrétűbb. A magasság befolyással van arra is, mennyi folyadék bevitelére van szükséged. Két azonos súlyú, de eltérő magasságú embernek eltérő lehet a vízigénye, ebben pedig olyan tényezők játszanak közre, mint a vízfogyasztás fogyás és izomsűrűség, illetve az eltérő testzsírarány.

A különbség 10 centiméterenként akár a fél decilitert is elérheti, és fizikai aktivitástól függően ez a szám még nőhet.

Vízfogyasztás reggel

Egy centi magas nőnek egy deciliterrel magasabb a napi vízigénye, mint centi magas társának. Ezt is számításba kell venni, amikor kiszámolod a vízigényedet. A legegyszerűbben úgy kalkulálhatod ki, mennyi folyadékra van vízfogyasztás vízfogyasztás fogyás, ha a súlyodat elosztod harminccal. Egy 80 kilós nőnek például 2,6 liter folyadékot kell innia, míg 60 kilós társának már 2 liter is vízfogyasztás fogyás, hogy egész nap hidratált maradjon.

Ha sportolsz is, minden fél óra testmozgásra számolj még 3,5 decit.

Könnyű fogyókúra vízzel: Meglepően sokat lehet leadni, ha tudjuk mikor és mennyit kell inni

Tehát egy egyórás kocogás 7 deci, egy másfél órás zumbaedzés több mint egy liter extra folyadékbevitelt igényel. Nem muszáj azonban minden folyadékot folyékony formában bejuttatnod a szervezetedbe. Egy nap átlagosan 8 deciliter folyadékhoz jutsz az ételeken keresztül, és ezt növelheted, ha magas víztartalmú táplálékokat vízfogyasztás fogyás.

kalóriatáblázat fogyáshoz