Diéták harca


DESAFIO DETOX FIT 30 DIAS • EMAGREÇA COM SAÚDE • SAIA DO EFEITO PLATÔ • DIETA SEM NEUROSE

Egy friss kutatás szerint egyértelmű, hogy a cukorszegény diéta a nyerő. Nem csak a fogyás miatt. Diéták harca sokaknak nem meglepő az eredmény, ezzel együtt érdekes.

Amerikai kutatók összevetették az alacsony zsír- és szénhidráttartalmú diétát.

fogyókúrás uzsonna legjobb fogyókúra tippek

Megnézték, hogy melyik diéták harca eredményez nagyobb mértékű a fogyást, emellett azt is vizsgálták, hogy a két diéta milyen hatással van az szív- és érrendszeri betegségekre. A vizsgálatban összesen olyan ember - nők és diéták harca vegyesen - vett részt, akik nem szenvedtek sem szív- és érrendszeri betegségekben, sem cukorbetegségben.

Az egyik csoport tagjainak alacsony szénhidráttartalmú étrendet írtak elő, naponta 40 grammnál kevesebb szénhidrátot ehettek összesen.

éhezésmentes diéta szétválasztó diéta mintaétrend

A másik tábor tagjai pedig zsírszegény menüt kapott, a napi fogyasztás maximum 30 százaléka lehetett zsírból. A szereplők testúlyát és a szív és érrendszeri betegségek mérhető kockázati tényezőit koleszterinszintet, trigliceridszintet folyamatosan vizsgálták - ismertette a kutatás Annals of Internal Medicine című tudományos folyóiratban megjelent részleteit az Élelmiszer-biztonsági Szemelvények legfrissebb száma.

A végeredményből kiderült, hogy alacsony diéták harca étrend hatékonyabb volt, e csoport tagjai többet fogytak és a szív- és érrendeszi betegségek kockázata is nagyobb mértékben csökkent, mint a zsírszegény csoportban.

egy hetes diéta 0 szénhidrátos diéta

Ebből adódóan az amerikai kutatók azt javasolják: akik fogyni szeretnének vagy csökkenteni kívánják a szív diéták harca érrendszeri betegségek kockázatát, azok a álljanak rá az alacsony szénhidráttartalmú étrendre, a kutatás szerint eredményesebb, mint a zsírszegény társa, persze ettől még nem szabad mértéktelenül enni a zsíros kajákat. A Táfelspicc diétaenciklopédiáját itt olvashatja el.

bajnokok diétája 2 hét alatt fogyás

A szakirodalom szerint egyébként a diéta mellé kell a mozgás is, a kettő együtt biztosan jobb eredménnyel kecsegtet. Nagyon leegyszerűsítve: akik sokat mozognak, könnyebben lebontják a szénhidrátokat, zsírokat.

90 napos diéta új változata diétázás szabályai

Nem véletlen, hogy az amerikai Harvard Egyetem táplálkozási piramisán is helyet kapott a mozgás. A piramist a Harvard School of Public Health állította össze, a magyar verzió pedig Kukor Zoltán, a Sote oktatójának "Táplálkozás" című konzultációs jegyzetéből származik.

Itthon A diéták csatája Mivel sokan fülönként beszélnek a diétákról, vagyis mindenféle hiányos, részben igaz információt közvetítenek, úgy döntöttem, hogy hiteles és hozzáértő forrást adok nekik. Ez egy tudományos tanulmány, amelyet az Egyesült Államokban készített a rangos Stanford Egyetemen Dr.