Ir diéta. Inzulinrezisztencia diétája - Diabetes centrum


Bodon Judit dietetikus Az egészségesen, egyszerűen megvalósítható IR étrend egyik titka a tervezés.

hány kalóriát kell elégetni 1 kg fogyáshoz

Ebben segítünk most nektek - lássuk, szerintünk miből érdemes bespájzolni! Az inzulinrezisztencia IR kezelésének egyik, és talán kijelenthetem, hogy legfontosabb ir diéta a megfelelő kiegyensúlyozott, egészséges étrend. Amivel biztosan minden IR-esnek meg kell küzdenie, az a szénhidrátok mibenlétének megismerése, a napi mennyiség számolgatása.

hatékony diéta

Persze annak érdekében, hogy az étrend az egészségünket is szolgálja, fontos nagy hangsúlyt fektetni a megfelelő alapanyag-választásra, kalória- fehérje- és zsírbevitelre is. Környezetem és saját gyakorlati tapasztalataim is azt mutatják, hogy az IR-el fogyókúra hússal akkor "járnak a legjobban", ha az ételeiket legalábbis nagyobb arányban saját maguk készítik el.

A dietetikus elmondta, hogyan kell egy inzulinrezisztens menüt összeállítani - prucsokjatek.hu

Ahhoz adunk most tippeket, hogy mit tarts otthon mindig a spájzban és a hűtőben, hogy ételeid IR-kompatibilisek legyenek. Zöldségek minden mennyiségben Ezzel persze nem okozok nagy meglepetést, hogy az IR étrend egyik alap élelmiszercsoportja a zöldségek.

gyors és hatásos fogyókúra

Nem csak az IR, hanem általában a kiegyensúlyozott étrendben is ajánlott, hogy minden főétkezés tartalmazzon valamilyen formában zöldséget, nem mellesleg így lehet a legkönnyebben a napi ajánlott dkg-nyi zöldségbevitelt ir diéta. Hideg étkezéseink mellé fogyasszunk friss ir diéta - paprikát, paradicsomot, retket, salátaleveleket, uborkát - ízlésünk, és szezonális igényeink szerint.

1. Étrendváltoztatás és a megfelelő diéta kialakítása és betartása

Meleg étkezéseinkre fogyasszunk főzelékféléket Amennyiben lehet, törekedjünk a szezonalitásra, de különösen az őszi-téli-koratavaszi időszakban nagy segítségünkre lehetnek a fagyasztott zöldségtermékek, zöldségkeverékek.

Én különösen szeretem a kicsit izgalmasabb pl.

lassú hűtővíz fogyás

De teljesen jó szolgálatot tesznek az egy komponensű termékek is, pl. Természetesen használhatunk konzerv zöldségeket is, bár ezek között nehezebb cukormentes termékeket találni, de ha találunk, és szeretjük őket, akkor spájzoljunk be ezekből is.

Magyaros ételekhez készíthetünk hagyományos savanyúságokat is cukormentesen vagy akár meg is vásárolhatjuk ezeket késztermékként.

diéta epegörcs esetén